Program


Zsidó identitás filmklub Stark Andrással

Zsidó identitás filmklub Stark Andrással

Zsidó identitás filmklub Stark Andrással
Művészet és pszichoanalízis

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

A Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár frissen induló filmklubja. Analizáld a filmekben megjelenített zsidó identitásképeket Stark András pszichiáterrel! Az aktuális filmet közösen nézzük, előfordulhat, hogy megállítjuk, hogy aztán szabadon asszociálva együtt elemezzük.

Helyszín: Goldmark terem, 1075. Wesselény u. 7.

2015. október 15. csütörtök 17:00 A Rashevski-tangó (Sam Garbarski filmje) A film részleteiből készült 50 perces összeállítást nézzük.

2015. november 19. csütörtök 17:00 Saul fia (Nemes László filmje) A filmet nem vetítjük le, csak beszélgetünk róla!
Jegyár: 500 Ft.

Maximális létszám/alkalom: 40 fő

Rashevskiéknál váratlanul meghal a 81 éves Rosa mama, és a nagymama. Gyászolják fiai: Simon, a cipőkereskedő,  Dávid, a sebészorvos; Simon felesége, Isabelle, lányuk Nina, fiuk Jonathan, valamint Dávid fia, Ric. Végül, de nem utolsósorban Dolfo, aki egész életében titokban szerelmes volt bátyja, Shmuel feleségébe, Rosába. Shmuel ráadásul elhagyta a családot, és ortodox rabbi lett egy izraeli jesívában.

A két haláleset után nem fojthatóak el tovább bizonyos kérdések. A családtagok eltérő identitásai, a családi értékek és hagyományok iránti lojalitás, a mély a ambivalenciák. Lehet-e hinni Istenben a holokauszt után? Lehet-e zsidónak lenni és közben nem vállalni zsidóságunkat, rettegve a nácik visszatérésétől és féltve ettől gyerekeinket? Meg lehet-e óvni őket azzal, ha hallgatunk a tábori élményekről, mintegy az elakadt gyász jeleként?Lehet-e egy nem zsidó feleség igazi jiddise máme?

Elfogadás és megbocsátás, szeretet és család, az életöröm képességének titka. Ezekről a kérdésekről szeretnénk eltűnődni a film kapcsán.

Ajánló


2024. április 16-án, kedden este 7 órakor a Holokauszt Magyarországi Áldozatainak Emléknapján Kossuth-díjas és nemzetközi hírű művészek érkeznek a Rumbach…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!